Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

Löftet om sommarjobb!

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.


===================================


Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på Hulta-Hässleholmen. Läger, kollo och badresor. Borås Stad har laddat en händelserik sommar för alla ungdomar.


- Sommarjobben är ett av de viktigaste beslut vi har tagit. Det har vi fått bekräftat med lovord från många håll, berättar kommunalrådet Lena Palmén (S).


Borås Stad erbjuder i sommar feriejobb åt alla födda 1995-1997. Cirka 1 450 ungdomar har sökt sommarjobb, och alla får ett erbjudande. Var och en får arbete i cirka 120 timmar, fördelat på tre eller fyra veckor. Ungdomarna gör ett riktigt arbete, men är inte vikarier för ordinarie personal.


Sommartorsdagarna på Stora torget har i år State of Drama, Ulrik Munther, Linnea Henriksson, trion Rickfors, Ronander och Hylander, Icona Pop, Petra Marklund och Legends of rock.


Brygghuset har öppet hela sommaren och ungdomsevent vid tre tillfällen för målgruppen 14-17 år. Mötesplats Norrby har också öppet hela sommaren. Framtid Sjöbo stänger bara två veckor.


De flesta fritidsgårdar stänger någon eller några veckor i sommar. Hulta och Hässlehus turas om så att hela tiden någon är öppen. De båda veckor Hässlehus är stängt erbjuder man istället spontanverksamhet med FC Ibra.


- Stadsdelarna har gjort ett rejält arbete tillsammans för att få ihop bra aktiviteter och ett bra öppethållande, tycker Lena Palmén.


Hulta fritidsgård, Sandareds fritidsgård, Munkågården och Hässlehus ordnar olika läger, och sista veckan i juni är det ungdomsfestival på Hässleholmen. I Dalsjöfors ordnas kanotpaddling under juni. Badresor till Sjömarken pågår hela sommaren för åldrarna 7-12 år, och kolonin i Espevik är för barn 9-12 år. Odenslunds 4H-gård har kaninläger, ridläger eller djurkollo under sex veckor.


Borås AIK erbjuder fotbollskonfirmation under juni. Mariedals IK, Borås GIF, Fristad GoIF och Brämhults IK har fotbollsskolor. I Dalsjöfors finns Sommarproffsen, en kombinerad fotbolls- och tennisskola. Brottarklubben Hässlehus IK och Borås Judoklubb har sommarträning.


- Våra sommarjobb har varit bra också för föreningslivet som till exempel kunnat få ledare till fotbollsläger på det viset, påpekar Lena Palmén.


FC Ibra har sommarverksamhet under nio veckor, inklusive utflykter till Gothia cup. Föreningen Tåget har under fyra veckor aktiviteter som dockteater, måleri och skulptur för åldrarna 7-12 år. I Cirkus Cirkör får man prova att vara cirkusartist - tre olika grupper för ungdomar 7-16 år.


Stadsbiblioteket har fantasydagar en vecka i juni. Stadsdel Öster har sommarbokklubb där alla som läser åtta böcker kan vinna priser, och på Väster pågår ”sommarboken”. Yngre barn har Sommarkul i Hässleparken i fyra veckor.

En samlad bild av Borås Stads aktiviteter i sommar finns på vår webbplats, boras.se/sommarlov.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Av Lena Palmén - 24 april 2013 08:23

Idag publicerade BT min debattartikel om skolan. Här är den:Tänk er att ideligen få läsa och höra i medierna om kris i skolan, om fritt fall, om arbetsplatser i upplösning. Kan det bidra till arbetsglädje, lugn och nyfikenhet hos våra elever? Trolige...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se