Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Göran Skönvall

4 oktober 2012 14:31

Vill gärna ha din email detta gäller hemlöshet vill skicka om lunda modellen en koferens.

Lena Palmén

4 oktober 2012 15:26

lena.palmen@boras.se

 
Ingen bild

Sonia Danella

3 oktober 2012 10:21

Då borde vi även satsa på "Viskadalståget" som går mellan Varberg och Borås. Attraktivt både för pendlare och för turister på båda riktningarna. Skulle kunna utvecklas ännu mer och även godstrafik skulle kunna utökas men då måste den förstärkas både rent materiellt men också i infrastrukturplaner

Lena Palmén

3 oktober 2012 11:20

Du har rätt igen. Frågan är bara vem som är vi. Vi i detta fallet är regeringen. För att lyckas måste det byggs nytt. Idag är det fullt på spåren går inte att köra fler tåg. Järnvägen måste byggas ut för att utöka arbetsmarknadsområdena och inte minst för att öka möjligheterna att förflytta sig på ett miljövänligt sätt.

 
Ingen bild

Sonia Danella

3 oktober 2012 10:14

Borde inte företagare och arbetsförmedlingen också gå ut och informera om sk bristyrken? Ska Syo informatörer inte också hålla sig ajour med detta? Tror det brister i många led

Lena Palmén

3 oktober 2012 11:11

Du har säkert rätt i att det finns brister i informationen i många led. Jag vet att af har information bristyrken. Problemet idag är att pengarna från staten har krympt rejält trots ett stort behov. Det är staten som har huvudansvaret för arbetsmarknadsfrågor och pengar till AF:s yrkesutbildningar och kommunens yrkesutbildning borde ökas och inte minskas. Men även AF:s regler borde ändras, idag får i princip inga under 25 år gå en yrkesutbildning.
Men det som saknas är ett näringslivet som stället dessa krav på regeringen. Det är företagarna som inte kan tillsätta de lediga jobben med rätt utbildad personal.

 
Ingen bild

småbarnsförälder

25 maj 2012 17:31

Hejsan!Jag undrar hur du ser på den situationen som förskoleverksamheter i Borås befinner sig i?Stora barngrupper och lite personal bidrar inte direkt till någon kvalite. Det känns mer som barnförvaring än en verksamhet som bör sträva efter utveckling och stimulans för de minsta. Hur ska vi som är småbarns föräldrar kunna lita på kommunen och lämna våra barn på verksamheter som gör dem otrygga och stressade?Kommunen skall inte bara garantera oss platser åt våra barn, medans vi jobbar och bidrar med detta till välfärden. Kommuen har även det yttersta ansvaret för att vi skall med gott samvete kunna lämna våra barn i en trygg miljö.Barn är ju vår framtid Vad kan vi som föräldrar göra för att förändra den ohållbara situationen i kommunen?

Lena Palmén

11 juni 2012 14:58

Vi jobbar hårt med frågan i våra tre stadsdelsnämnder. Vi följer noga dom utvärderingar som kommer från föräldrarna om hur det ser ut. Reslutaten brukar visa att föräldrarna är mycket nöjda. Vi vet även att situtionen på vissa förskolor är jobbig grupperna något för stora.
Vi har för detta året beslutat om att bygga sju nya förskolor, ett behov som inte är klart med detta. Vi behöver bygga mer för det föds fler barn men även för att få bort små enheter. Vad du kan göra att ha kontakt med potikerna i din nämnd. Vi hoppas ju så klart att det ekonomiska läget i Sverige och Europa förbättras och ger oss större möjligheter att göra satsningar framöver.

 
Ingen bild

Göran Holtstrand

11 februari 2012 14:45

Hej! Jag går sista terminen på Fritidsledareutbildningen på Viskadalens folkhögskola, och ska göra ett examensarbete om hur fritidsverksamheten fungerar för ungdomar med lindrig funktionsstörning. jag undrar om jag kunde få träffa dig och ställa lite frågor om denna viktiga sak under våren 2012? Med vänlig hälsning: Göran Holtstrand Tullen-Byttorps S-förening

Lena Palmén

22 februari 2012 21:01

Hej Göran. Det är klart att vi kan få till en tid under våren. Ring eller mejla mig när du känner att det är dags.

 
Ingen bild

Anders Johansson

3 april 2011 09:20

Hej Lena. Hur ser du på föräldrarnas engagemang att bevara Norrbyskolan? Ser du, som ansvarigt kommunalråd, en möjlighet till utveckling av Norrbyskolan eller ser du avveckling som det stora alternativet?
Hälsningar Anders Johansson, Hässleholmare, socialarbetare, cyklist och en av grundarna av jazz och bluesföreningen Cookin´

Lena Palmén

12 april 2011 18:05

Hej Anders Självklart är det inte det stora alternativet men just en beslut som var nödvändigt. Men den kunskapen som vi har om skolan så vet vi att skolor med så hög andel barn med invandrarbakgrund har små chanser att klara skolan lika bra som om man går i en med blandad klass. Vi ska försöka genomföra saker och inte bara göra planer och program som ligger på en hylla som tidigare styre i Borås gjorde. På sikt hoppas vi kunna öppna skolan igen med tanke på att Borås växer. Vi gör detta för att barnen ska få en bra chans att lyckas i skolan, arbetet och få möjlighet att få ett bra liv. Vänliga hälsningar Lena p.s ursäkta att det tog tid att svara dig men har inte hunnit innan nu

 
Ingen bild

Malin Willborg

7 mars 2011 22:46

Hej Lena,
Jag är sjukgymnast och bekymrad över våra barns hälsa. Vi sjukgymnaster arbetar med att stötta människor i sundare levnadsvanor gällande t ex fysisk aktivitet och stress. Jag tycker därför att Borås borde inrätta skolsjukgymnasttjänster som Malmö och Helsingborg gjort.
Jag diskuterar gärna detta mer.
Vänligen
/Malin Willborg

Lena Palmén

12 mars 2011 10:10

Hej Malin
Ursäkta att det tog lite tid men jag har inte hunnit med bloggen sista tiden. Du kan väl ringa mig 0768887023 eller mejla mig om din idé lena.palmen@boras.se Vänliga hälsningar Lena

 
Ingen bild

Hanna

26 januari 2011 21:16

Hej Lena!
Jag heter Hanna Leissner och arbetar som rektor på NTI-gymnasieti Borås. Jag undrar om du skulle vilja komma och besöka vår verksamhet på Stora Brogatan 11. Ring mig! 0703-792373.
MVH Hanna Leissner

Lena Palmén

8 februari 2011 09:08

Hej

Jag kommer gärna på ett besök. Tid som skulle passa mig är 1-2/3 gärna runt 08.30 om det skulle fungera för dig. Mvh Lena

 
Linda Noren Eriksson

Linda Noren Eriksson

29 november 2010 21:13

Hej fina Lena
Jag vet att du gör ett bra jobb:)

Dock är vi bekymrade på Ellies avdelning på förskolan som skall utökas med fem barn och det är redan så trångt. Detta kommer att ske från mars och då kommer jag inte att kunna känna mig trygg i att hon har det bra när jag jobbar. Det är en ohållbar situation att trycka in så många barn som möjligt i trånga lokaler... en vuxen hade aldrig fått ha en sådan arbetsmiljö.

Detta är ju ett problem för hela kommunen, så jag tror att ni har en bra planering! mvh Linda Noren Eriksson

http://www.ldesign.se

Lena Palmén

30 november 2010 12:19

Hej Linda Vi börjar arbeta i nämnderna i januari och vi ska göra det vi kan för att minska barngrupperna eller steg ett blir att de inte ska bli ändå större vilket jag i veckan fick signaler om att det kan bli. Problemet är till största del att det byggts för få förskolor. Men vi ska sätta fart på det jobbet och försöka hitta andra lösningar fort så att det blir bra. Med en annan regering i landet hade våra möjligheter varit helt andra (70 mijoner mer i statsbidrag) men det betyder inte att vi inte ska göra något åt det.

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se