Direktlänk till inlägg 26 februari 2013

Borås får pris - vi är en föreningsvänlig kommun

Av Lena Palmén - 26 februari 2013 18:06

Det här är så bra och roligt. Här är pressmeddelandet som gick ut tidigare idag:Bland 53 tävlande kommuner från hela landet blev Borås idag utsedd till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2012.

- Ett målmedvetet arbete ligger till grund och jag är stolt över att det gett resultat, säger Cecilia Andersson (C), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

 
Resultaten syns bland annat genom att Borås kunnat notera ökade aktiviteter både i föreningslivet och hos barn och ungdomar.

- Det beror mycket på att vi ger bra bidrag och bra stöd till föreningslivet. Och det tänker vi fortsätta med, lovar ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Det finns många starka sidor som gett Borås priset. Utöver generösa bidrag till föreningar av olika slag finns föreningsutbildningar, idrottsskola, föreningsveckan med föreningsgalan, Boråsklassikern, aktivitetsplatser och arbetet med säkra och trygga föreningar.

- Borås föreningsliv består av många delar utöver idrott, vi har till exempel också kulturföreningar och sociala föreningar, poängterar Tommy Jingfors, chef för Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

En viktig del är att Borås som en av få kommuner i Sverige har ett eget pris till "årets integrationsfrämjande förening", en förening som arbetar för demokrati och jämställdhet och mot främlingsfientlighet.

- Och våra föreningar gör ett fantastiskt arbete — härligt att vi stöttar dem så bra att vi är bäst i Sverige, gläder sig Lena Palmén.

Priset till årets föreningskommun är instiftat av Sveriges Föreningar, som arbetar för att skapa och utveckla paraplyorganisationer för det lokala föreningslivet. Priset kommer officiellt att delas ut under våren.

- Vi har ännu inte bestämt hur och var, men vi kan lova att boråsarna ska få vara med och dela vår glädje och stolthet, säger Cecilia Andersson.

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se