Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Kristinebergsskolans nybyggnad

Av Lena Palmén - 12 oktober 2012 13:56



 Idag har jag och Lennart Andreasson ordförande i Stadsdel Väster presenterat en del av investeringsbudget för 2013, där vi har en historisk hög nivå på skola och förskola dryga 160 milj.


Borås växer, vi bygger mer bostäder nu än vad som byggts på länge.

En stad som växer måste se till att den service som behövs för att leva ett bra liv fungerar. Skolor och förskolor är en viktig pusselbit för att Borås ska fortsätta att växa. Om vi lyckas så kommer företag att fortsätta etablera sig i Borås.


Ett beslut om nybyggnation av en stor Kristinebergskola kommer att läggas fram till kommunfullmäktige för beslut i november.


Vi bygger för framtiden, vi bygger en skola som ska fungera länge kanske 100 år.

Vi ska bygga för barnen som går på skolan idag och för deras barn och barnbarn.

Därför har det varit viktigt för oss inför vårt beslut att tvinga oss att tänka framtid. Vi kan inte bara lyssna på de barn som finns på skolan idag utan än viktigare hur det ska se ut framåt. Vi ska bygga en ny modern skola efter dagen sätt att undervisa och det ska vara en skola som kan ställas om efter morgondagens behov.


Under tiden vi hade vår presskonferens idag så fick BT ett pressmeddelande från alliansen i Borås där de meddelar att  kommer att lämna ett alternativt förslag. Trots att vårt förslag stämmer överens med Lokalförsörjningens förslag där alliansen har ordförandeskapet. Det har inte heller kommit några andra förslag från de borgerliga i Stadsdel Väster. Så här i slutklämmen innan beslut så visar de någon vilja i frågan. Jag tycker det är väldigt tråkigt. Det är en skola som borde byggts om tidigare innan vi rödgröna tog över efter förra valet.


Hela hanteringen, det som sker nu och under förra mandatperiod visat på en ovilja- oförmåga av allainasen att ta beslut som är bra för Borås vad det gäller våra skolor.





 
 
Ingen bild

Falco Güldenpfennig

12 oktober 2012 18:17

Presidiet i LFN har inte ens haft sitt möte, än mindre har LFN fattat beslut, så man frågar sig hur det är möjligt att redovisa detta.
Med största sannolikhet kommer Alliansen och majoriteten i LFN att besluta att FÖRESLÅ Kommunfullmäktige att godkänna ett förslag där båda skolor behålls, plats skapas till 486 elever och kostar 79 mnkr i stället för att bygga EN jättestor Kristinebergskola för 500 elever - till en kostnad om 127 mnkr (inte 108, eftersom ombyggnationen av Svedjeskolan till förskola kostar ytterligare 16 mnkr).

Lena Palmén

25 oktober 2012 16:53

Det är lite svårt att budgetarbeta om man inte kan lita på de uppgifter som kommer från Lokalförsörjningen. Vi har utgått från det som kommit från lokalförsörjningskontoret men tyngst väger det som den ansvariga nämnden Väster säger. De har ansvar för undervisningen och har gjort bedömningen att detta är bra och deras förslag ger mer pengar över till själva undervisningen. Tid med eleverna i klassrummet för oss rödgröna är det viktigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards