Direktlänk till inlägg 12 juni 2012

Röd-gröna satsningar i Borås på bredband och it ger resultat

Av Lena Palmén - 12 juni 2012 16:17

Pressmeddelande


Borås tvåa i Sverige på it och bredband
Borås Stad - 2012-06-12 15:46

På listan över Nordens bästa kommuner vad gäller bredband och e-tjänster kommer Borås på fjärde plats, tvåa i Sverige efter Stockholm.


- Det är oerhört tillfredsställande, tycker både Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande, och Håkan Engblom, VD för Borås Elnät AB.


En undersökning som analysföretaget Nexia gjort på uppdrag av Telenor jämför de 43 största städerna i Norden. Hur man erbjuder e-tjänster och underlättar utbyggnad av it-infrastruktur vägs samman till ett index.


På den listan delar Borås fjärdeplatsen med Linköping. Före finns bara de norska städerna Asker och Kristiansand, samt Stockholm. Långt efter finns t ex Göteborg, Malmö och Köpenhamn.


- Det är en medveten strategi för oss att satsa på bredband för att hela kommunen ska leva, säger Ulf Olsson, och pekar bland annat på de sex miljoner som Borås Stad i år satsar på att dra fiberkablar till ytterområden i kommunen.


En stor del av framgången finns i det stadsnät som kommunägda Borås Elnät AB utvecklar under varumärket Split Vision.


- Starten var när vi för tiotalet år sedan ville koppla ihop alla skolor i kommunen. Där började utbyggnaden av bredband i Borås, minns Håkan Engblom.


Till Borås fina ranking medverkar både kommunen och Borås Elnät och privata aktörer, som bygger sina egna nät och som i stor utsträckning ansluts till stadsnätet.


Undersökningen vägar också in hur mycket samhällsservice som erbjuds via e-tjänster, och hur nätet för mobiltelefoni ser ut.


- Så det handlar inte bara om stadsnätet – men när det gäller mobiltelefonin så står vi ju för en del av överföringen även där genom vår optofiber, noterar Håkan Engblom.


Han är glatt överraskad över Borås höga ranking med tanke på att både Sverige och Norge generellt är långt framme inom it-området.


- Det är ett mått på intresset och investeringsviljan i Borås Stad, menar han


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se