Direktlänk till inlägg 4 juni 2012

Borås jobbar för att minska hemlöshet

Av Lena Palmén - 4 juni 2012 10:57

Borås Stad tillhör den fjärdedel av Sveriges kommuner som arbetar planmässigt mot hemlöshet. Det framgår av öppna jämförelser som Socialstyrelsen har gjort.

- Det vräkningsförebyggande arbetet i Borås är framlyft av regeringens hemlöshetssamordnare som ett bra exempel på att arbete med frågan.


Borås Stad tillhör den fjärdedel av Sveriges kommuner som arbetar planmässigt mot hemlöshet. Det framgår av öppna jämförelser som Socialstyrelsen har gjort.


I undersökningen säger 25 procent av kommunerna att de har en skriftlig plan på ledningsnivå för arbetet mot hemlöshet. I Borås Stad finns en sådan plan, som dessutom nu revideras och är ute på remiss hos förvaltningarna.


Borås tillhör också de 39 procent av kommunerna som har en rutin för att förhindra vräkning bland barnfamiljer.


Borås Stad har också en väl uppbyggd samverkan med bostadsbolag och hyresvärdar ute i de olika verksamheterna. Rutiner på en övergripande nivå finns dock inte, varför Borås Stad inte kommer med bland de 37 procent av kommunerna som svarar ja på denna punkt.


Borås finns inte heller bland de 37 procent av kommunerna som har uppsökande verksamhet bland hemlösa. Borås bedriver uppsökande arbete, men det är främst vräkningsförebyggande och riktar sig till personer som är i riskzonen för att bli av med sin bostad.


Bara 15 procent av kommunerna har fasta rutiner för att samverka med frivilligorganisationer.


- Vi vill nu kartlägga de viktiga insatser som frivilligorganisationerna gör, och utveckla möjliga former till samarbete.


Men vi är inte nöjda förrän vi känner att vi gör det som faktiskt är möjligt. En faktor sm spelar in är att det råder brist på bostäder. Ett bekymmer vi delar med många städer. Det måste helt enkelt byggas mer. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se