Direktlänk till inlägg 7 januari 2011

2011

Av Lena Palmén - 7 januari 2011 11:44

Stadshuset är fortfarande ganska öde. Sitter i mitt arbetsrum och planera för 2011 mellan nysningarna. Bra att klara av dom innan det blir full fart igen, vilket jag räknar med att det kommer att bli.


2011 kommer att bli ett tufft år ekonomiskt och inte minst genom att vi har ny  kommunal organistation och nya nämnder med nya politiker.


Men det känns som om det kommer att fungera bra alla jag träffat är mycket engagerade både personal och politiker. Det gäller att vi hittar fungerande arbetssätt så att boråsarna känner att det får den bästa möjliga servicen och en likabehandling.


Det vi redan fått signaler om är att skolans budget är ansträngd trots att vi rödgröna tillförde 20 miljoner mer än tidigare år. Så visst har resurser betydelse, vilket Socialdemokraterna hävdat under sina år i opposition.


Trots att konjunkturen är på väg upp så vet vi att arbetslösheten ff är på tok för hög och att det är de personer som står långt från ett "vanligt arbete" har det som vanligt alltid tuffast. Och med en borgerlig regering som är hård mot de sjuka och arbetslösa gör inte livet lättare.  Arbetslivsnämnden kommer att jobba med att hitta lösningar och min förhoppning är trots en borgerlig regering i landet att mycket kan göras tillsammans med Arbetsförmedlingen.


Så vi kommer inte att vara utan arbetsuppgifter det närmsta året.


 
 
Gubbfan

Gubbfan

10 januari 2011 10:11

Nytt år, ny arbetsvecka.
För en fd kommunalanställd gubbstrutt med ekonomiarbete den gången, är det alltid intressant att veta vilka resurser en kommun har eller kan få framöver.
Hur ligger kommunalskatten i kommunen?
Är det möjligt att få en inkomstförstärkning den vägen?
Bidrag från statsmakten är ju knappast att räkna med framöver. Man skall ju skapa fler jobb genom att sänka skatterna för de som redan har arbete och god ekonomi samt tvinga de arbetslösa eller lågbetalda att arbeta. Med vad, förutom att bli underbetalt tjänstefolk med städ, mat och hygienuppgifter, vet jag inte.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Lena Palmén

14 januari 2011 12:05

Hej Det finns alltid möjlighet att höja skatten. Vi vill inte det av om vi inte måste. Skälet till det är att en skattehöjning i kommunen gäller alla. Socialdemokraterna anser att det är betydligt bättre att höja den statliga skatten då blir det dom som har det bäst som får vara med och bidra till dom som har en lägre inkomst. Med en höjd statlig skatt går det att betala ut pengar till kommunerna i sämre tider som ex. 2011. Och det har visat sig att de skattesäkningar som borgarna och som Moderaterna vill fortsätta med inte gett resultat. Ett kort svar på en fråga som är stor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards