Direktlänk till inlägg 24 november 2010

Nystart

Av Lena Palmén - 24 november 2010 16:27

Ikväll så kommer Socialdemokraterna i Borås att välja de personer som ska få ett förtroendeuppdrag i nämnder och bolag m.m Borås Stad.


Valberedningen har gjort ett fantastiskt arbete, det är inget litet pussel som har lagts. Många kommer att bli glada och en del besvikna utifrån att man kanske inte får den plats man helst vill ha.


För denna mandatperioden har valberedningen jobbat utifrån att de allra flesta bara ska ha ett uppdrag var och att i princip alla ska byta förtoendeuppdrag från förra perioden.


Jag tycker att det är ett bra förslag som läggs ikväll med anledning av att antalet politiska uppdrag minskat och att valberedningens förslag gör att  så många aktiva som möjligt kan få vara med och påverka politiken.


Förslaget att byta uppdrag från förra perioden är nytänk. Det kommer att vitalisera jobbet i nämnder och styrelser, många nya tankar och idéer kan komma fram. Inte minst viktigt när den nya organisationen sätts i sjön 1/1-11.


Vi politiker får aldrig bli tjänstemän som ska ha alla lösningar klara innan vi vågar presentera våra visioner om det samhälle vi vill vara med och skapa.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gun-Britt

29 november 2010 11:17

Varför ska vi ha kunnigt skolfolk i Stadsdelsnämnd Norr om sakkunskapen ska komma från tjänstemän. En ny märklig princip!

Lena Palmén

30 november 2010 12:32

Hej Gun-Britt Jag förstår inte riktigt din fråga. Men ska försöka svara ändå. Några nya principer vet jag inte om det är det. Jag försöker säga att politken måste ha drömmar o visioner om hur samhället ska se ut. Vi behöver inte ha alla lösningar klara innan vi berättar att vi vill ha en fullt utbyggd barnomsorg med grupper som är lagom stora där varje barn får synas. Men vi politiker måste inte veta exakr vart förskolan ska ligga hur den ska byggas att taken ska hålla för snömängder m.m Detta ska tjänstemännen som är ekonomer, ingenjörer och pedagoger göra.
Vi ska berätta att vi vill ha en skola där alla elever får en verklig chans att klara av skolan och gå vidare i livet. Men vi ska inte tala om exakt hur det ska gå till det ska dom som har kunskapen sköta rektorer och lärare. Men vi i poliktiken måste ge dom förutsättningar att klara sitt arbete. Hoppas det var tydligt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Palmén - 10 juni 2013 15:03

Följ med till nya adressen:     http://lenapalmenboras.wordpress.com ...

Av Lena Palmén - 7 juni 2013 12:31

Idag kunde vi skicka ut följande pressmeddelande. Skönt! För löften ska hållas.   ===================================   Sommarjobb för alla ungdomar i tre årskullar. Öppet hela sommaren på Brygghuset, Mötesplats Norrby och fritidsgårdar på ...

Av Lena Palmén - 12 maj 2013 18:05

Från dagens BT   Politik för att unga ska känna framtidstro   Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb at...

Av Lena Palmén - 7 maj 2013 14:01


Tack alla! Pedagoger, elever, skolledare och alla andra som verkar i och kring skolan. Idag fick vi pris av Sveriges Kommuner och Landsting som en av åtta kommuner om har lyckats med jobbet att ständigt bli bättre. Som många av er vet pågår ett ...

Av Lena Palmén - 2 maj 2013 14:24

Skrota fas 3 och skapa riktiga jobb   Idag stannar över 400 000 människor hemma från jobbet varje dag. För de har inget jobb att gå till. Cirka 70 000 personer har inte haft ett arbete att gå till på över 2 år. Detta är nästan tre gånger så många...

Presentation


Jag heter Lena Palmén och är sedan 2006 Socialdemokratiskt kommunalråd i Borås Stad. På bloggen kommer jag att skriva om sånt som jag tycker är viktigt för att Borås ska bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ borasbloggen.se med Blogkeen
Följ borasbloggen.se med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se